Suchý únor? To není pro Rohlík žádný problém! Češi si oblíbili nealko vína, prémiové limonády i fermentované elixíry.

Suchý únor není pro Rohlík žádný problém. Tuzemští zákazníci si oblíbili nealko vína, prémiové limonády i fermentované elixíry. Suchý únor hýbe spotřebitelskými návyky, což potvrzují data z Rohlíku. Zájem o nealkoholická vína, sekty a piva zaznamenal v únoru minulého roku významný nárůst, a podobný trend se očekává i letos.

Ve srovnání s jinými měsíci je poptávka v tomto období dokonce dvojnásobná. Tento boom však není jen důsledkem sezónní kampaně – ukazuje se, že Češi stále častěji hledají kvalitní nealko alternativy, a Rohlík na tuto poptávku reaguje neustálým rozšiřováním sortimentu.

Zatímco kategorie nealkoholických nápojů láme rekordy, prodej klasického alkoholu zůstává stabilní.

„Vidíme, že Češi se stále více zajímají o kvalitní nealko alternativy a Suchý únor jim dává příležitost je objevovat. Nejde jen o krátkodobou výzvu, ale o širší změnu v přístupu ke konzumaci nápojů. Proto neustále rozšiřujeme nabídku o ty nejzajímavější produkty, ať už jde o prémiová nealko vína, řemeslná piva nebo funkční elixíry,“ uvádí CEO společnosti Rohlík.cz Martin Beháň.

Dvojnásobný zájem o nealko! Trend, který každoročně sílí

Češi si stále více nacházejí oblibu v nealkoholických alternativách. V minulém roce vzrostl jejich prodej v únoru dvojnásobně oproti celému roku a letos to podle predikcí nebude jiné. Rohlík.cz dlouhodobě sleduje změny v nákupním chování a reaguje na ně rozšiřováním sortimentu i inovacemi. Ať už jde o únorovou výzvu nebo dlouhodobou změnu životního stylu, možnost volby je klíčová – a právě tu svým zákazníkům nabízí.



Intenzivní chutě, žádný kompromis

Nealkoholická vína si získávají stále větší oblibu, a to nejen mezi těmi, kteří se rozhodli alkohol na měsíc vynechat. Moderní technologie umožňují šetrnou dealkoholizaci, díky které si vína uchovávají bohatou chuť i aroma. Exkluzivní novinkou na Rohlíku je například šumivé Rosé Kylie Minogue, které v sobě spojuje prémiové evropské hrozny a zelený čaj z čínských hor.

Mezi zákazníky jsou stále populárnější také německá a španělská nealko vína, která přinášejí autentický vinařský zážitek bez kapky alkoholu.

Alternativní varianty  

Zájem o funkční nápoje stále roste a fermentované elixíry hrají hlavní roli. Kombuchy, fermentované limonády a zázvorové shoty nejenže přinášejí bohaté chuťové spektrum, ale zároveň podporují imunitu a střevní mikrobiom. Přírodní proces fermentace zvyšuje obsah probiotik a živin, čímž posouvá pití těchto nápojů na zcela novou úroveň.

Alkoholické nápoje? Žádný výrazný pokles

Zatímco poptávka po nealkoholických nápojích v únoru skokově roste, segment alkoholických nápojů zůstává stabilní. Žádné výrazné výkyvy v souvislosti se Suchým únorem nejsou patrné. Zákazníci často kombinují obě varianty a vedle klasických vín či destilátů si do košíku přidávají i nealko alternativy.

„Zákazníci se rozhodují stále uvědoměleji. Místo striktního odmítání alkoholu ho často kombinují s nealko variantami a hledají vyvážený přístup. Naší snahou je nabídnout produkty, které jim tento styl života umožní,“ doplňuje na závěr Martin Beháň z Rohlíku. (sfr)