Lancelot pro obchodníky s energiemi od Unicornu byl zařazen do prestižního Gartner Market Guide.

Softwarové řešení pro obchodování s energiemi Lancelot ETRM (Energy Trading and Risk Management) od společnosti Unicorn bylo oceněno společností Gartner v jejím prestižním průvodci Gartner Market Guide pro ETRM řešení. Toto zařazení potvrzuje postavení Lancelot ETRM jako jednoho z nejlepších řešení v oboru.

Renomovaná globální výzkumná a poradenská firma Gartner vyhodnotila systém Lancelot jako robustní a flexibilní řešení, které efektivně pokrývá všechny klíčové oblasti obchodování s energiemi. Díky svým kvalitám se Lancelot rovněž stal součástí obsahu Gartner Market Guide, jejichž hlavním účelem je celosvětový monitoring a sdílení informací o trhu, hodnocení dodavatelů softwarových řešení a strategická doporučení.

,Jsme velmi rádi, že byl náš produkt Lancelot zařazen do Gartner Market Guide pro ETRM řešení. Toto uznání potvrzuje naši dlouhodobou specializaci v oblasti softwarových řešení pro energetiku, kde působíme již více než 25 let. Jsme přesvědčeni, že Lancelot je jedním z nejlepších ETRM produktů na trhu díky naší schopnosti vytvářet moderní, flexibilní a zákaznicky orientovaná řešení, která jsou vždy připravena naplnit aktuální potřeby rychle se měnícího energetického trhu,“ prohlásil Jan Konrád, obchodní ředitel společnosti Unicorn Systems.



Platforma Lancelot pokrývá potřeby velkoobchodu i maloobchodu. Je určená pro obchodníky, dodavatele a distributory. Velmi vyzdvihovanou vlastností Lancelotu je především modularita a flexibilita. V uplynulém roce navíc prošel Lancelot ETRM řadou zásadních vylepšení, včetně podpory 15minutového obchodního intervalu a predikcí řízených umělou inteligencí.

Lancelot ETRM efektivně a přehledně provádí obchodníka všemi fázemi obchodního cyklu a dokáže poskytnout dokonalý informační a datový servis, který každý obchodník ocení. Hodnocení společnosti Gartner potvrzuje kvality produktu Lancelot, která je pro společnost Unicorn Systems příznačná, a to napříč celým portfoliem energetických i ostatních produktů.

Ze samotného zákaznického hodnocení na marketplace platformě Gartner Peer Insights pak vyplývá, že klienti na Lancelotu oceňují primárně efektivní řízení rizik a regulatorní reporting, finanční operace a obchodování, ale například i oceňování, nominace a integraci s trhy.

,,Pro stávající zákazníky jde o potvrzení kvality produktu. Pro nás to navíc znamená významnou pomoc při pronikání na zahraniční trhy. Hlavním cílem je, aby měl Lancelot v Evropě tak silné postavení, jaké má už dnes v Česku a na Slovensku. Energetický průmysl byl dříve spíše konzervativní. Nyní jde ale o odvětví, ve kterém se intenzivně prosazují inovace a nové přístupy. Energetika se mění a mění se i technologie pro podporu obchodování s komoditami. Platforma Lancelot je přitom na tyto změny perfektně připravena,“ dodal Konrád.



O Unicornu

Unicorn je evropská společnost poskytující informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií. Dlouhodobě se soustřeďuje na vysokou přidanou hodnotu a konkurenční výhodu přinášenou zákazníkům. Působí na trhu již od roku 1990 a za tu dobu vytvořila řadu špičkových a rozsáhlých řešení, která jsou rozšířena a užívána mezi nejvýznamnějšími podniky z různých odvětví.

Zároveň vyvíjí Unicorn Universe – Digital Twin Construction Kit. Tento produkt využívá internetová služba Plus4U k poskytování rozsáhlého portfolia služeb založených na robustních softwarových řešeních pro malé a střední podniky a koncové uživatele.

V oblasti energetiky a utilit se zaměřuje na implementaci rozsáhlých informačních systémů v oblasti řízení energetických trhů na národní i mezinárodní úrovni a na související oblast energetického obchodu. Další prioritou je geoinformatika a řešení pro správu podnikových aktiv. Využívá přitom jak vlastní produkty, tak ověřené platformy partnerů. (sfr)