TV Telly: Kde sledovat Mistrovství Evropy ve fotbalu. Diváci v ČR uvidí všech 51 utkání. (Ilustrační foto).

V pátek začíná fotbalové mistrovství Evropy, které pro rok 2024 hostí Německo. Čeští diváci mohou vidět všech 51 utkání; na programech ČT sport, ČT2 a ČT sport Plus je vysílá Česká televize. Všechny zápasy jsou vysílány živě a s českým komentářem, o který se postará zkušený Jaromír Bosák a jeho kolegové. A chybět nebude ani Studio ME.

Jak lze sledovat zápasy, pokud lidé nemají vstupenky a nejsou zrovna u televizoru? První možností je dívat se v rámci platformy iVysílání, kterou provozuje právě Česká televize. Fotbalové zápasy z ME lze samozřejmě sledovat i v sportbarech a restauračních zařízeních, live streamy nabízejí pro své zákazníky i sázkové kanceláře, ovšem ne vždy v „plné“ kvalitě.

Internetová televize je jistota

Pokud je někdo v zahraničí, iVysílání si nelze pustit. V tomto případě je řešením využít internetovou televizi, například O2 TV, Telly nebo Vodafone. Velcí provozovatelé mají kanály České televize ve všech svých nabízených tarifech.

Zápasy českého týmu:

úterý 18. června – 21:00, Portugalsko – Česko, vysílá ČT sport/ČT sport Plus

sobota 22. června – 15:00, Gruzie – Česko, vysílá ČT sport/ČT sport Plus

středa 26. června 21:00, Česko-Turecko, vysílá ČT sport/ČT sport Plus

„Fotbal je na celém světě sport číslo 1, takže zájem českých diváků nejenom o zápasy naší reprezentace bude jistě vysoký. Mezi diváky roste oblíbenost sledování živých sportovních přenosů na mobilním telefonu. Například na květnovém MS v hokeji takto sledovalo zápasy 25 procent diváků naší internetové televize,“ doplnil marketingový ředitel Telly Jan Schöppel.

Internetové televize jsou obecně dostupné ve všech státech Evropské unie a sledovat je lidé mohou na mobilním telefonu, tabletu, počítači a samozřejmě také na televizoru. A není problém si zápas pustit o pár minut či hodin později.

Díky dostatečně dimenzované kapacitě také nehrozí, že by stránky byly přetížené a nešlo spustit přehrávání streamovaného videa, což se u bezplatných vysílání někdy stává. (sfr)