Automobilka Tatra Trucks na letošní výstavě IDEX 2017 uvede velitelské vozidlo na podvozku Tatra Tactic 6x6.

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks, spadající pod holding Czechslovak Group (CSG), uvede na letošní výstavě IDEX 2017 pořádané v Abu Dhabí velitelské vozidlo na podvozku Tatra Tactic 6×6.

Ve Spojených arabských emirátech se na jednom z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky představí celý holding Czechoslovak Group.

Z holdingu CSG se na IDEXu 2017 budou prezentovat společnosti Excalibur International, Excalibur Army, European Air Services, MSM Group, ZVS, Retia a Karbox, aby představily benefity, které společně mohou poskytnout zákazníkům v nejrůznějších regionech.

Společnost Excalibur Army například představí úplnou novinku v podobě raketometu RM-70 Vampire 4D, který využívá osvědčené odpalovací zařízení GRAD 122 mms kapacitou 80 střel.

Raketomet na podvozku Tatra Force 8×8, osazený motorem Tatra v kombinaci s poloautomatickou převodovkou Tatra-Norgren, se čtyřdveřovou pětimístnou kabinou je vysoce mobilním prostředkem, který po odpálení raket může využít své rychlosti a okamžitě změnit palebné stanoviště.

Světovou premiéru bude mít v Abu Dhabí bezpilotní letoun Cantas E se schopností vertikálního startu a přistání od společnosti Excalibur International. Cantas E je určen pro dlouhotrvající průzkumné či hlídkové a monitorovací mise, jeho letová výdrž činí až 18 hodin.

Cantas E patří do širší rodiny univerzálních bezpilotních letounů a vedle něj bude na IDEXu 2017 vystavena i verze Cantas A. Pro bezpilotní letouny dodává společnost Tatra Trucks zákazníkům v zemích blízkého a středního východu vozidla pro jejich přepravu a řízení.

Výrobce speciální elektroniky Retia zase bude prezentovat nejnovější verze speciálního radarového zařízení ReTWis.

Tatra představí na veletrhu IDEX 2017 velitelské vozidlo na podvozku Tatra Tactic 6×6, jehož speciální nástavba byla navržena firmou Karbox patřící do holdingu CSG. Výroba těchto vozidel probíhá v Saudské Arábii ve spolupráci se společností Military Industries Corporation.

(pel)