Energetický dodavatel innogy před zimou zlevní plyn a elektřinu zákazníkům bez fixace. (Ilustrační foto).

Dodavatel energií innogy ještě před nástupem zimních měsíců zlevní plyn i elektřinu pro zákazníky bez fixace. Od 1. prosince se jim cena obou komodit sníží zhruba o 360 Kč za MWh. Pro dodávky plynu to představuje zlevnění o 15 %, u elektřiny cena klesne o 7 %.

Pro získání nižší ceny zákazníci nemusejí nic dělat, do vyúčtování se jim promítne automaticky. Nové ceníky se týkají asi 350 tisíc domácností, které od innogy odebírají energie na základě smluv na dobu neurčitou se základním ceníkem Standard.

Informovala o tom firmy innogy.

„Celý letošní rok jsme průběžně promítali klesající nákupní ceny do ceníků pro nové i naše stávající zákazníky, kterým končila fixace. Nyní zlevňujeme také zákazníkům bez fixace. Nové ceníky s nižší cenou jim začnou platit už od 1. prosince, takže se jim výrazně sníží náklady na vytápění v průběhu letošní topné sezóny.“

„Pokud se na energetických trzích přes zimu nestane něco nečekaného, co by vyhnalo ceny na burzách nahoru, dočkají se naši zákazníci další vlny zlevňování v prvním čtvrtletí příštího roku,“ upřesnil David Konvalina, ředitel maloobchodu innogy.

Firma innogy tvrdí, že průměrná domácnost v rodinném domě ušetří meziročně za vytápění asi 5 500 korun za plyn nebo 2 900 korun za elektřinu.

Domácnost v třípokojovém bytě dle informace innogy za rok ušetří za vytápění a ohřev vody plynem okolo 3 200 korun. Zákazník, který využívá elektřinu jen na svícení a provoz běžných domácích spotřebičů za rok ušetří zhruba 900 korun.

Od začátku října innogy rozšířila produktovou nabídku o tříletou fixaci s postupně klesající cenou.

„Díky pozitivnímu cenovému vývoji na burzách vracíme do nabídky náš historicky nejpopulárnější produkt Optimal, který byl nejčastější volbou našich zákazníků před energetickou krizí,“ dodal Konvalina.

Fixaci ceny na tři roky má innogy zpět v nabídce od 1. října pro dodávky plynu i elektřiny. Optimal je podle firmy ideální volbou pro zákazníky, kteří preferují jistotu a cenovou stabilitu na delší období.

V průběhu trvání smlouvy jim garantuje klesající ceny v následujících třech letech. Při podpisu nové smlouvy zákazníci mohou do konce listopadu navíc získat zajímavé bonusy.

Například běžná domácnost, která plynem topí v domě, od innogy dostane 7 500 korun. V kombinaci se smlouvou na elektřinu se bonus může vyšplhat až na téměř 11 tisíc korun. (sfr)