Společnost Mibrag z holdingu EPH pokračuje ve stavbě větrného parku v Breunsdorfu o výkonu 93 MW, objednal turbíny od firmy Vestas.

Společnost Mibrag z holdingu EPH pokračuje ve stavbě větrného parku v Breunsdorfu o výkonu 93 MW. Objednal již turbíny od firmy Vestas. Mibrag, dceřiná společnost EP Power Europe, míří díky svým projektům zelené elektřiny k udržitelné budoucnosti.

Přeměna bývalých těžebních oblastí na větrné parky je podle vyjádření EPH „dalším důležitým krokem na cestě společnosti k udržitelným zdrojům energie“.

Firma Vestas pro větrný park společnosti Mibrag o výkonu 93 MW, který se nachází v saském Breunsdorfu, dodá a uvede do provozu 15 větrných turbín typu V162-6,2 MW.  Turbíny s výškou náboje 169 metrů budou mít každá výkon 6,2 MW.

Vestas bude rovněž po dobu následujících 20 let zajišťovat servis.

„Tento projekt znamená zásadní pokrok na naší cestě od běžných zdrojů energie k udržitelnosti. Díky přeměnám bývalých důlních lokalit na obnovitelné zdroje energie jsme se dostali do centra energetické transformace v Německu,“ prohlásil Tomáš David, místopředseda představenstva EP Power Europe, který je v širší skupině EP Group zodpovědný za obnovitelné zdroje energie.

Společnost EP Power Europe si je dobře vědoma potenciálu projektu větrného parku v Breunsdorfu v procesu energetické transformace. Park bude nejen vyrábět obnovitelnou energii, ale zároveň pomůže přilákat investory a podpoří hospodářský růst v Sasku.

Větrný park, s jehož uvedením do provozu se počítá v roce 2027, ročně vyrobí 205 000 MWh čisté elektřiny, což pokryje potřeby 90 tisíc domácností a výrazně sníží emise uhlíku. Takové množství vyrobené elektřiny by bylo možné využít k výrobě přibližně 4 100 tun zeleného vodíku elektrolýzou. (sfr)