Český technologický startup Igluu uzavírá partnerství s americkým Stellar MLS.

Startup Igluu, za jehož vznikem stojí ČSOB, oznámil další významný milník, tentokrát pro evropský realitní trh. Digitální platforma Igluu, která v závěru letošního roku spouští na českém trhu dosud neexistující systém MLS (Multiple Listing Services), nyní oznámila významné strategické partnerství s Universal Consulting Opportunities (UCO), dceřinou společností Stellar MLS.

Tato spolupráce má za cíl rozšířit a vylepšit MLS koncept v Evropě a zároveň posílit hodnotu nabízenou jak realitním profesionálům, tak jejich klientům a vytvořit nové služby pro kupující.

Evropský průkopník MLS technologie

Společnost Igluu, lídr v oblasti vývoje realitních ekosystémů nové generace, postupně přináší nástroje pro integrované digitální bankovní i pojišťovací služby, jako digitální hypotéka, pojištění a energie, a to s využitím různých zdrojů dat, včetně katastru nemovitostí.

Už od počátku svého fungování si platforma kladla za cíl vybudovat nejen softwarový nástroj pro realitní profesionály, ale také MLS systém, obdobný těm, které fungují již desítky let v Severní Americe (USA, Kanada).

Igluu přináší první plnohodnotný systém MLS v České republice, který spouští v závěru tohoto roku, nyní má ambici nabídnout své know-how dalším evropským realitním trhům. Cílem společnosti je celkově zjednodušit a zefektivnit procesy v rámci poskytování transakcí na realitním trhu, a to především prostřednictvím standardizace pravidel a kvality dat a následné digitalizace jednotlivých kroků.

Společnost Stellar MLS je předním poskytovatel MLS v USA a se svými 85 tisíci členy patří mezi jedny z nejrychleji rostoucích MLS organizací na světě. Prostřednictvím své dceřiné společnosti UCO se Stellar MLS rozhodlo navázat partnerství právě s českým start-upem Igluu.

Společně chtějí najít synergie s cílem rozšířit koncept MLS v rámci evropských trhů, modernizovat služby, posílit postavení a zvýšit přidanou hodnotu realitních profesionálů pro spotřebitele v Evropě. Plánují konzultovat zejména strukturování MLS organizací, pravidel, vzdělávání realitních profesionálů, podporu zákazníků, technologický management a komunikaci.

Společná cesta k digitalizaci

„Naše mise spočívá ve zlepšení trhu tím, že vytvoříme hodnotu prostřednictvím jednoduchých, transparentních a efektivních procesů,“ komentuje spolupráci Martin Mucha, CEO společnosti Igluu. „Těšíme se na spolupráci se Stellar MLS, abychom se od sebe navzájem učili a pokračovali v inovování nových obchodních modelů a příležitostí v rychle se měnícím a stále více digitalizovaném světě,” pokračuje.

„Jsme nadšeni, že můžeme nabídnout naše expertní znalosti v oblasti úspěšné realizace MLS spolu s Igluu, a společně tak podporovat realitní komunitu v Evropě,“ uvedla generální ředitelka Stellar MLS a UCO, Merri Jo Cowen.

„Zavázali jsme se spolupracovat s inovativními partnery, kteří sdílejí naše hodnoty kvality, zákaznického servisu, excelence a rozumí významu integrity dat pro zlepšení globálního realitního trhu,“ dodala.

„Igluu umožňuje integraci celého cyklu transakce a UCO přidává potřebné know-how, aby zajistilo úspěšnou realizaci ve všech obchodních aspektech na daném trhu,“ konstatoval viceprezident pro globální trhy UCO a viceprezident pro technologie a inovace Stellar MLS, Dr. Mathew Kallumadil.


Mathew Kallumadil, UCO VP/Global Markets and Stellar MLS VP/Tech and Innovation; Stellar MLS/UCO CEO Merri Jo Cowen; Igluu CEO Martin Mucha; Stellar MLS/UCO COO Shayne Fairley; and Marion Weiler, UCO VP/Global Markets and Stellar MLS VP/Marketing.


Inovátor roku

Po pouhých třech letech existence byla společnost Igluu oceněna mezinárodní komunitou na říjnovém MLS Fóru v Miláně jako inovátor roku 2024, a to právě za rozšiřování nových konceptů v rámci realitních trhů.

O společnosti Igluu

Společnost Igluu byla založena v roce 2021 a od té doby vyvinula a spustila vlastní digitální realitní platformu pro český trh. Platforma Igluu si klade za cíl zjednodušit manuální úkoly pomocí elegantního a uživatelsky přívětivého rozhraní, automatizovat procesy a podporovat spolupráci mezi klienty a realitními profesionály na jednoduchém a transparentním digitálním tržišti.

Igluu také v 2022 reprezentovalo Českou republiku v rámci  World EXPO v Dubaji a Prahu v rámci Barcelona Smart City World Congress.

Již v prosinci 2023 získal startup Igluu ocenění Exportní hrdina v rámci Ocenění českých exportérů od agentury CzechTrade. Igluu postupně naplňuje svoji vize, aby se Česká republika stala lídrem v oblasti digitální transformace realitního trhu a sloužila jako inspirace v zahraničí.



O společnosti UCO

S posláním podporovat realitní profesionály po celém světě založila společnost Stellar MLS dceřinou společnost Universal Consulting Opportunities (UCO). UCO se zaměřuje na poskytování odborných znalostí ohledně implementace a poskytování MLS systémů, včetně problematiky vstupu na trh, vývoje MLS a přeshraničních transakcí v oblasti MLS. UCO může využívat odbornosti a zkušeností týmu s více než stoletou zkušeností v realitním průmyslu.

Tento tým má ve svých řadách celosvětově uznávané lídry, kteří spolupracovali se světovými organizacemi. Díky spolupráci s organizacemi jako je CEPI a FIABCI poskytuje UCO řešení, která pomáhají realitním trhům prosperovat na celosvětové úrovni, s důrazem na důvěru, transparentnost, inovace a udržitelný růst. (sfr)