Benzín i nafta v Česku za týden opět zlevnily, ale pokles cen zpomalil. Benzín míří k 35 Kč. (Ilustrační foto).

Pohonné hmoty v Česku během týdne dále zlevňovaly, i když tempo poklesu cen zpomalilo. Litr benzínu Natural 95 nyní vyjde v průměru na 35,28 Kč, když za týden zlevnil o 20 haléřů. Nafta nyní stojí o 13 haléřů méně a její cena klesla na v průměru 33,59 Kč za litr.

Vyplynulo to z údajů CCS.

Nejlevnější pohonné hmoty lze natankovat v Ústeckém kraji. Litr benzínu zde stojí v průměru 34,67 Kč. Nafta se v tomto kraji prodává v průměru za 32,94 Kč za litr.

Nejdražší paliva jsou v Praze, kde litr benzínu vyjde v průměru na 36,34 Kč za litr. Nafta je v hlavním městě k dostání v průměru za 35,44 Kč na litr.

Ve Středočeském kraji nyní stojí benzín v průměru 35,79 Kč za litr. Naftu lze v tomto kraji natankovat v průměru za 34,12 Kč za litr.

Benzín je nyní v Česku nejlevnější za poslední téměř tři roky. Nafta byla naposledy levnější na konci července minulého roku.

Pohonné hmoty zlevňují zhruba od poloviny července roku letošního, když ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je dnes benzín o 5,28 Kč na litr levnější než před rokem. Nafta před rokem stála v průměru o 6,80 Kč na litr více. (sfr)