E.ON od října znovu sníží ceny plynu stálým zákazníkům. Oproti začátku tohoto roku bude cena nižší. (Ilustrační foto - redakční koláž).

Společnost E.ON už podruhé během tohoto roku sníží ceny plynu svým stálým zákazníkům. Nižší ceny se budou od 1. října týkat zhruba 150 tisíc zákazníků, kteří mají nefixované ceny. Vzhledem k tomu, že k plošnému snižování cen plynu přistoupil E.ON letos už podruhé, ceny za dodávku 1 MWh poklesnou ve srovnání se začátkem roku až o čtvrtinu.

Informovala o tom společnost E.ON.

Vedle toho mají všichni zákazníci E.ONu stále možnost výrazně si snížit i ceny elektřiny, pokud zvolí dvouleté produkty s fixovanou cenou.

„Vývoj trhu a naše nákupní strategie nám dává možnost snížit svým zákazníkům už podruhé během tohoto roku ceny za dodávku plynu. Potvrzujeme to, co dlouhodobě říkáme. Svým klientům nabízíme férové ceny a když můžeme, snažíme se zlevňovat.“

„Koneckonců za poslední dva roky už se jedná o čtvrté plošné snížení cen. Ceníky už druhý rok po sobě zlevňujeme ještě před topnou sezónou a naši zákazníci tak mají možnost výrazně ušetřit,“ vysvětlil Jan Zápotočný, místopředseda představenstva společnosti E.ON Energie s tím, že ceny, které E.ON svým klientům sníží, budou patřit k nejvýhodnějším na trhu.

Díky dvojímu zlevnění v letošním roce současní zákazníci společnosti E.ON, kteří nemají fixované ceny,  zaplatí od října za dodávku jedné MWh plynu 1 755 Kč s DPH (1 450 Kč bez DPH) ve všech pásmech spotřeby, což je téměř o 25 % méně, než platili na začátku tohoto roku.

Oproti současným ceníkům, které E.ON zlevňoval v květnu, poklesnou ty nové až o 12 %.

Domácnost s běžnou roční spotřebou zhruba 4 MWh tak ušetří za rok téměř 1 000 Kč. Ti, kteří plynem ohřívají vodu a mají spotřebu zhruba 7 MWh zaplatí o 1 700 Kč méně, a ti, kdo plynem i topí, ušetří při spotřebě 15 MWh ročně  3 500 Kč oproti současným cenám plynu.

Od června E.ON nabízí možnost snížit si výrazně ceny elektřiny také všem svým stálým zákazníkům. Ti tak mohou učinit přechodem na produkty s fixovanou cenou elektřiny.

„Vzhledem k tomu, že cena elektrické energie na trzích aktuálně výrazně neklesá, je fixace ceny postup, který našim klientům doporučujeme. Během léta už tuhle možnost využilo několik desítek tisíc zákazníků a ten, kdo bude chtít výhodnější ceny, má stále možnost,“ doplnil Zápotočný.

Aktuálně nejvýhodnějším produktem pro stávající klienty je dvouletý fixovaný produkt Komplet elektřina MAX s dvouletou fixací, kdy je cena za dodávku 1 MWh v nejběžnější distribuční sazbě D02d 3 991 Kč s DPH (3 298 Kč bez DPH).

V ceně komodity pak mohou každý rok využít i služby elektrikáře nebo hodinového manžela v hodnotě 5 000 Kč. Klient na základních cenících tak ušetří jen na 1 MWh dodávky elektřiny 802 Kč s DPH (663 Kč bez DPH). (sfr)