TV Telly: Lidé v Česku letos přes prázdniny sledují televizi stejně intenzivně jako v prosinci.

Letní měsíce u nás mívají v porovnání s ostatními částmi roku menší sledovanost. V průměru sedí divák u obrazovky tři hodiny a během prosince ještě o hodinu více. Letošní prázdninové měsíce však byly netypické, sledovanost byla v případě internetové televize Telly dokonce vyšší než v prosinci.

Podle dat televizního operátora Telly si v červnu televizi pustilo o 38 procent diváků více než v prosinci. V červenci sledovalo televizi o 13 procent více lidí než v prosinci.

Vysvětlením jsou dvě mimořádné sportovní události, na kterých bylo možné sledovat i české sportovce – v červnu fotbalové mistrovství Evropy a v červenci olympiáda. A sport táhne i v srpnu, kdy vysokou sledovanost „zajišťují“ kvalifikační zápasy do evropských klubových soutěží, ve kterých chce bodovat Sparta, Slavia nebo Viktoria Plzeň.

Letos mezi země, kde si lidé nejčastěji pouštěli televizi Telly patřilo Chorvatsko, které je mezi českými turisty každoročně mimořádně oblíbené a dále Itálie a Řecko.

„Díky tomu, že televizní vysílání lze pustit i na mobilním telefonu nebo tabletu, Češi internetovou televizi na dovolených v zahraničí rádi využívají. Stále je to ale dle našich statistik minorita, i během letních měsíců se 97 procent diváků připojuje z České republiky,“ uvedl ředitel marketingu televize Telly Jan Schöppel.

Všechny televizní programy z konkrétního balíčku mohou klienti televize Telly sledovat ve všech státech Evropské unie v televizi, na počítači, mobilním telefonu nebo tabletu.

O Telly s.r.o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také prémiový sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 až 4 a na stanicích Nova Sport 1 až 6.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL, závody Formule 1 nebo zápasy UFC a OKTAGON MMA. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno.

Telly je ryze českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)