Czechoslovak Group se stala novým generálním partnerem mezinárodního projektu Future Forces Forum.

Czechoslovak Group (CSG) a Future Advanced Technologies (FAT) slavnostně podepsaly smlouvu o partnerství. Na jejím základě se CSG stává generálním partnerem mezinárodního projektu Future Forces Forum (FFF), přičemž partnerství je uzavřeno do března roku 2026.

Generální partnerství projektu Future Forces Forum s globální průmyslově-technologickou skupinou CSG bude znamenat posílení pozice a prestiže fóra a zároveň podpoří aktivity společností patřících do CSG v oblasti výroby a vývoje bezpečnostních technologií a vojenské techniky, uvedla fima.

Future Forces Forum je pravidelným setkáním mezinárodní bezpečnostní komunity, které se koná pod záštitou prezidenta ČR, předsedy vlády, ministryně obrany, ministra vnitra a ve spolupráci s mnoha relevantními institucemi.

„Future Forces Forum se zaměřuje na propojování odborníků, zástupců státních institucí, mezinárodních organizací, představitelů ozbrojených a bezpečnostních složek, průmyslu, výzkumných organizací, akademické sféry i uživatelů a dodavatelů v oblasti bezpečnosti a obrany. Primárním cílem je rozvoj bezpečnostní a obranné spolupráce v rámci NATO, EU a s dalšími partnerskými zeměmi, vojenskými i civilními orgány,“ uvedl Adam Drnek, předseda správní rady ústavu Future Advanced Technologies.



CSG se označuje za vizionářskou a inovativní skupinu s celosvětovým dosahem, jejíž firmy na trh aktivně přinášejí nové moderní produkty.

„Platforma Future Forces Forum nám díky nově uzavřenému partnerství umožní podrobně seznámit nejen odbornou, ale i širokou veřejnost s našimi technologicky vyspělými výrobky ale i pokroky, kterých jsme dosáhli při adopci přelomových technologií v oborech naší působnosti.“

„Zároveň chceme demonstrovat schopnost našich společností reagovat na dynamický technologický rozvoj a ukázat způsobilost převést nejnovější poznatky z oblasti vojenství do produktů odpovídajících současným, ale i budoucím potřebám tuzemských i zahraničních partnerů z řad našich zákazníků.“

„Chceme Future Forces Forum využít také k diskusi nad možnostmi dalšího rozvoje našich produktů, rozšíření průmyslové kooperace a ve svém důsledku také chceme představit své vize do budoucna,“ vysvětlil Bohuslav Přikryl, viceprezident pro výzkum, vývoj a inovace v rámci skupiny CSG.

Dlouhodobé partnerství zahrnující řadu událostí a eventů bude mít jeden z vrcholů v rámci letošní výstavy a odborných akcí Future Forces Exhibition & Forum, jež se budou konat 16.–18. října na PVA EXPO Praha. Na ní řada společností ze skupiny CSG představí své nejnovější produkty a služby pro armády a bezpečnostní složky.

Návštěvníci tak budou moci vidět řadu jejich projektů určených pro zákazníky v Česku, včetně Armády České republiky, nebo v zahraničí jak v rámci zemí NATO a EU, tak také v jiných teritoriích.

Program Future Forces Exhibition & Forum 2024 zahrne vedle mezinárodní výstavy obranných a bezpečnostních technologií i odborné panely (konference, workshopy atd.), oficiální zasedání pracovních skupin NATO a také networkingové aktivity.

Mezi hlavní témata FFF 2024 budou patřit inovace a nové technologie v bezpečnosti a obraně, rozvoj pozemních sil, výcvik pilotů, systémy velení a řízení, boj proti terorismu, CBRN, vojenské a krizové zdravotnictví, ochrana kritické infrastruktury, kyberbezpečnost, vnitřní bezpečnost a odolnost státu, civilně-vojenská spolupráce a zkušenosti z Ukrajiny, vesmírné technologie, autonomní systémy atd.

O skupině CSG

Globální průmyslově-technologická skupina CSG vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem má klíčové výrobní podniky v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Velké Británii a USA a své výrobky exportuje do celého světa.

CSG soustavně investuje do rozvoje svých společností a zároveň expanduje v hlavních oborech svého podnikání. Součástí skupiny jsou například česká automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích začleněných do skupiny CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců.

V roce 2023 dosáhly konsolidované tržby skupiny hodnoty 42 mld. korun. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl, obranný průmysl a výroba munice. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci setkat na všech kontinentech. (sfr)