PRE zlevňuje cenu dodávek pro domácnosti u elektřiny až o 20 % a u plynu až o 16 %.

Pražská energetika (PRE) výrazně sníží cenu za dodávku elektřiny a plynu pro své stávající i pro nově příchozí zákazníky. Cenu dodávek pro domácnosti u elektřiny sníží až o 20 % a u plynu až o 16 %. Zlevnění se dotkne od 1. září všech zákazníků, kteří nemají fixaci ceny, což je dohromady bezmála 700 tisíc odběrných míst.

Informovala o tom PRE.

Nová cena za kilowatthodinu elektřiny bude pro většinu zákazníků 3,20 Kč bez DPH. Týká se domácností s vysokým tarifem (distribuční sazba D02d), které elektřinu nepoužívají k ohřevu vody a k topení. Oproti současným cenám za kilowatthodinu jde o pokles o téměř 20 %.

Roční úspora pro typického zákazníka Pražské energetiky, který elektřinou neohřívá vodu a netopí, bude činit průměrně 1200 korun včetně DPH. Zákazníci s bojlerem ušetří v průměru za rok 2800 Kč včetně DPH.

Odběrná místa, kde se elektřina používá k topení, typicky přímotopy či tepelnými čerpadly, dosáhnou roční úspory od 6 tis. do 11 tis. Kč včetně DPH. Ve všech případech samozřejmě závisí na individuálním charakteru spotřeby jednotlivých domácností, uvedla firma.

Pokles cen čeká zákazníky od 1. září také v případě dodávek plynu. Současná cena za 1 kWh plynu činí 1,74 Kč bez DPH. PRE nově nabídne většině zákazníků plyn za 1,45 Kč bez DPH, což představuje pokles ceny o 16 %.

V závislosti na charakteru spotřeby tak mohou zákazníci ušetřit až 6000 korun ročně, a to v případě, že plynem topí.

O úpravě ceny elektřiny a plynu budou zákazníci informováni během července dopisem nebo elektronickou poštou. Součástí sdělení budou i podrobné údaje o odběrném místě. Změna ceny proběhne od 1. září letošního roku automaticky.

„Zákazníci v tuto chvíli nemusí vyvíjet žádnou aktivitu, vše se dozvědí včas a v plné míře,“ zdůraznila PRE.

PRE aktuálně nabízí zákazníkům možnost fixace ceny na dva roky, do léta 2026. Nové fixace jsou možné u zákazníků, kterým končí předchozí smlouva s fixací ceny.

PRE dlouhodobě pomáhá zákazníkům hledat cesty, jak šetřit a snižovat náklady na dodávku energií. Zejména jde o výstavbu domácích i firemních fotovoltaických systémů, řešení vytápění i klimatizací, výhodné dobíjení elektromobilů a řadu dalších služeb.

Skupina PRE je se svými více než 820 tisíci odběrnými místy třetím největším dodavatelem elektřiny v České republice a prostřednictvím své největší dceřiné společnosti PREdistribuce, a. s., také provozovatelem distribuční sítě v ČR. Mezi základní aktivity Skupiny PRE patří prodej, obchodování s elektřinou a plynem po celém území ČR, distribuce elektřiny, její výroba a doplňkové energetické služby. (sfr)